21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul șef al Poliției Române, audiat la DNA

Fostul șef al Poliției Române, audiat la DNA

Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale.
Ioniţă ar fi vizat într-un dosar de corupţie. Procurorii DNA îl acuză că şi-ar fi exercitat influenţa în faţa unor instituţii de stat pentru ca o femeie de 85 de ani să intre mai repede în posesia a 18 hectare de teren. În exclusivitate la Sinteza Zilei, femeia a negat totul şi a spus că era deja proprietara terenurilor, iar Ioniţă doar a împrumutat-o cu 10.000 de euro, ca s-o ajute să scape de cămătari.
„Am considerat că e normal că protejez imaginea ministerului și a Poliției Române de un eventual scandal mediatic și am decis să fac un pas înapoi. Voi merge până în pânzele albe să arăt adevărul”, a spus fostul șef al Poliției Române, miercuri, înainte să fie audiat de procurori.
„Din respect pentru procurori, nu vreau să fac niciun fel de comentariu până când nu stau de vorbă cu dânșii. Sunt convins că adevărul va ieși la iveală și lucrurile se vor clarifica”, a mai spus Cătălin Ioniţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS