29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Iordache, chemat la Comisia de la Veneția pe 22 iunie

Florin Iordache, chemat la Comisia de la Veneția pe 22 iunie

Florin Iordache, președintele Comisiei Speciale pentru legile din domeniul justiției, a fost chemat la Comisia de la Veneția pentru a da explicații despre modificările aduse acestor acte normative.
Vice-președintele Camerei Deputaților va avea o discuție cu membrii comisiei pe 22 iunie. La întâlnire vor participa și reprezentanți din Ministerul Justiției, dar și din Administrația Prezidențială.
Potrivit listei afișate pe site-ul Comisiei de la Veneția, vor mai fi prezenți Tudorel Toader , Bogdan Aurescu, Simina Tănăsescu (consilier prezidențial) și Marieta Safta- secretar de stat în Ministerul Justiției.
Membrii Comisiei de la Veneţia au efectuat săptămâna trecută o vizită în ţara noastră, ocazie cu care au avut un schimb de opinii în legătură cu cele trei proiecte de modificare a legilor Justiţiei.
Experții internaționali s-au întâlnit cu președintele României și au avut întrevederi la Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii. Totodată, au purtat discuţii cu reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor Justiţiei.
Deciziile Comisiei de la Veneţia sunt însă doar consultative, nu şi obligatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS