17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis, atac la Liviu Dragnea: Un infractor care ameninţă magistraţi la tv!

Klaus Iohannis, atac la Liviu Dragnea: Un infractor care ameninţă magistraţi la tv!

Preşedintele Klaus Iohannnis a lansat un atac fără precedent la Liviu Dragnea, pe care l-a numit un infractor care ameninţă magistraţi la tv, potrivit realitatea.net. Klaus Iohannis a declarat că el nu încalcă Constituţia, şi a spus, făcând referire la Liviu Dragnea, că este un infractor care a convocat un miting mediocru.
„Eu nu încalc Constituţia, eu veghez la aplicarea Constituţiei. Cum se trezeste un politicaian, care mai e si infractor, sa amennte magistratii, dupa ce a convocat un miting mediocru anti-justitie? Eu acum sunt in faza in care ma lamuresc ce e cu motivarea CCR”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă, după ce s-a întâlnit cu comisis de la Veneţia şi precizat că PSD încearcă să amputeze puterile preşedintelui. Totodată, a lansat şi un atac fara precedent la Liviu Dragnea, pe care l-a numit „infractor”.
„O delegaţie a comisiei de la Veneţia a venit sa discute despre legile justiţiei, vă amintiţi că eu i-am sesizat şi i-am rugat sa faca o analiză. Am avut o discuţie foarte buna, am discutat despre aceste legi, si asteptam sa avem o opinie preliminară, şi apoi, una consolidată, care sa fie luată in considerare de Parlament. Nu am dorit, nici eu, nici comisia, să intrăm in text, ci am discutat despre principii. Am vorbit despre lipsa de transparenta a comisiei pentru legile Justiţiei. Le-am spus detaliat care sunt îngrijorările mele. Am citit motivarea CCR, ca să nu apară o confuzie in spatiul public. Eu am spus ca voi citi până o înţeleg, mai avem puţin de citit. Va spun doua chestiuni, trei, pe care le-aş sublinia: vrea sa spun ca in această etapă motivarea aduce mai multe intrebări decat clarificări dar poate o aprofundare mai ulterioară ne aduce mai aproape de adevăr. Un partid incearcă să amputeze puterile preşedintelui, pentru că actualul preşedinte nu este de acord pe anumite subiecte. Nu cumva aceste legi au fost modificate şi pentru a diminua puterea preşedintelui? Din păcate decizia CCR vine în aceeaşi logică de demitere a unui înalt procuror. Avem un nou super ministru al Justiţiei, care decide şi preşedintele execută? Ce rol mai are CSM?”, a mai spus preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS