20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 iunie, ziua mondială pentru combaterea exploatării prin muncă a copiilor

12 iunie, ziua mondială pentru combaterea exploatării prin muncă a copiilor

Organizația Internațională a Muncii (ILO) a lansat Ziua Mondială pentru combaterea expoatării prin muncă a copiilor în 2002 pentru a se concentra atenția asupra dimensiunii globale a muncii copilului și asupra acțiunilor și eforturilor necesare pentru a le elimina. În fiecare an, la 12 iunie, Ziua Mondială reunește guvernele, organizațiile angajatorilor și lucrătorilor, societatea civilă, precum și milioane de oameni din întreaga lume pentru a evidenția situația copiilor care lucrează și ce se poate face pentru ai ajuta.
Organizația Internațională a Muncii atrage atenția asupra dimensiunii acestui fenomen. La nivel mondial, numărul copiilor exploataţi prin muncă este în continuă creştere, fiind estimat la peste 200 de milioane.
Fără a merge la școală sau să se joace, acești copii sunt supuși abuzurilor pentru a-și îndeplini sarcinile, căzând victime ale traficului de persoane, sclaviei şi prostituţiei.
Mulți dintre minorii exploataţi nu primesc hrană sau îngrijire corespunzătoare, fiindu-le refuzat, practic, dreptul la copilărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS