Timp de 10 zile, începând de vineri, 8 iunie, Sibiul intră în prim-planul scenei culturale mondiale, organizând a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS).

În noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost organizat evenimentul de deschidere – un spectacol grandios al companiei franceze ”Cie Carabosse”, intitulat ”Pasiunea focului” cfare a transformat oraşul într-o uriaşă scenă cuprinsă de lumină şi foc şi tradiţionalul foc de artificii.

Tema ediţiei aniversare este ”Pasiuni”, iar evenimentul aduce la Sibiu, în cele zece zile, 3.300 de artişti şi invitaţi din 73 de ţări, fiind organizate în total 525 de evenimente. ”

FITS 2019 are loc în perioada 4 – 23 iunie, iar evenimentul pentru Summit, estimat la 2,5 milioane de euro, va avea loc în perioada 8 – 9 mai 2019, urmând a fi pregătite toate spaţiile de joc din oraş.

Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.