Acasă Actualitate Klaus Iohannis, despre revocarea lui Kovesi: Aştept motivarea Curţii. Nu îmi este...

Klaus Iohannis, despre revocarea lui Kovesi: Aştept motivarea Curţii. Nu îmi este teamă de suspendare

-

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte decizia referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, subliniind că procurorii nu trebuie să fie „controlaţi politic” iar autoritatea ministrului Justiţiei ar trebui să fie folosită pentru a-i apăra pe aceştia, potrivit Agerpres.

”Aştept motivarea Curţii. (…) Personal, sunt convins că procurorii trebuie să fie independenţi. Procurorii în niciun caz nu trebuie să fie controlaţi politic. Nu pot fi în subordinea unui politician. (…) În Constituţie avem un articol care spune că procurorii funcţionează sub autoritatea ministrului. Eu înţeleg că ministrul are sau ar trebui să aibă o autoritate în domeniu şi să o folosească pentru a-i apăra pe procurori. (…) Autoritatea ministrului ar trebui să fie orientată spre înlesnirea muncii procurorilor. (…) Eu iau în calcul să respect statul de drept în România, să am grijă, atâta cât pot, să rămână procurorii independenţi, cu respectarea Constituţiei”, a spus şeful statului, la Palatului Cotroceni.
Preşedintele Klaus Iohannis a mai afirma că nu îi este teamă de niciun fel de încercare de suspendare a sa din funcţie, precizând că nu există niciun motiv pentru acest lucru.
„Am observat că foarte mulţi sunt preocupaţi de suspendare. Pot să vă spun că eu nu. Nu există niciun motiv de suspendare şi nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat cum comentează faptul că unul dintre liderii PSD a susţinut că este dispus să strângă semnături pentru suspendarea şefului statului, scrie Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS