Răsfăţul preferat al copilariei este, cu siguranţă, ceva dulce şi bun. Pregăteşte-i copilului tău niste gogoşi pufoase şi el te va răsplăti cu cel mai larg şi mai cald zambet. Iată reţeta:
Ingrediente:
– 500 gr. făina
– 3 linguri zahăr
– 2 oua + 1 gălbenuş
– 200 ml lapte călduţ
– 1 cub (25 gr.) drojdie proaspată
– 3 plicuri zahar vanilat
– un praf de sare
Drojdia se pune la dospit cu o lingurăde zahar tos, puţin lapte, se amestecă, şi se răstoarna-n centrul făinii, în care se face în prealabil o groapă
– după ce dospeşte drojdia, se adaugă ouale mixate bine , restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amestecă cu o lingură de lemn, adaugând câte puţin laptele călduţ
– când s-a omogenizat cât de cât , scoateţi aluatul pe masă şi îl framântaţi foarte bine, până devine elastic. Trebuie să vă înfăinaşi mâinile cât îl framântaţi nu foarte mult, doar până când e aluatul gata.
– coca se pune în castron pentru 30 minute,la dospit
– apoi aluatul se pune pe pe masa înfăinată.
– se-ntinde o foaie mai grosuşă, se decupează forme cu gura unui pahar. De preferat forme mici
– resturile de aluat, le framântăm din nou putin, leîntindem foaie si decupăm din nou
– se mai lasă formele de gosoşi cam 10 minute pe masă si-apoi se pun la prăjit. Uleiul trebuie să fie încins bine, focul la aragaz să fie potrivit, nu mare.
– când sunt prăjite le scoateţi pe un serveţel absorbant.
– când suntt toate gata, se pudrează cu zahăr