Acasă Actualitate Răsfăţuri dulci de 1 Iunie

Răsfăţuri dulci de 1 Iunie

Răsfăţul preferat al copilariei este, cu siguranţă, ceva dulce şi bun. Pregăteşte-i copilului tău niste gogoşi pufoase  şi el te va răsplăti cu cel mai larg şi mai cald zambet. Iată reţeta:

Ingrediente:

– 500 gr. făina
– 3 linguri zahăr
– 2 oua + 1 gălbenuş
– 200 ml lapte călduţ
– 1 cub (25 gr.) drojdie proaspată
– 3 plicuri zahar vanilat
– un praf de sare

Drojdia se pune la dospit cu o lingurăde  zahar tos, puţin lapte, se amestecă, şi se răstoarna-n centrul făinii, în care se face în prealabil o groapă
– după ce dospeşte drojdia, se adaugă ouale mixate bine , restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amestecă cu o lingură de lemn, adaugând câte puţin laptele călduţ

– când s-a omogenizat cât de cât , scoateţi aluatul pe masă şi îl framântaţi foarte bine, până devine elastic. Trebuie să vă înfăinaşi mâinile cât îl framântaţi nu foarte mult, doar până când e aluatul gata.

– coca se pune în castron pentru 30 minute,la dospit
– apoi aluatul se pune pe  pe masa înfăinată.
– se-ntinde o foaie mai grosuşă, se decupează forme cu gura unui pahar. De preferat forme mici
– resturile de aluat, le framântăm din nou putin, leîntindem foaie si decupăm din nou
– se mai lasă formele de gosoşi cam 10 minute pe masă si-apoi se pun la prăjit.  Uleiul trebuie să fie încins bine, focul la aragaz să fie potrivit, nu mare.

– când sunt prăjite le scoateţi pe un serveţel absorbant.
– când suntt toate gata, se pudrează cu zahăr

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version