23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Actualitate In condițiile declansării procedurii de infringement, Tăriceanu propune înființarea unei ”Comisii pentru...

In condițiile declansării procedurii de infringement, Tăriceanu propune înființarea unei ”Comisii pentru Adevăr și Reconciliere”

-

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Călin Popescu Tăriceanu propune înființarea unei Comisii pentru Adevăr și Reconciliere, președintele Senatului venind cu această idee în condițiile declansări procedurii de infringement împotriva României, transmite Hotnews.ro.

”O Comisie pentru Adevăr și Reconciliere – așa cum a existat și în alte țări unde abuzurile au devenit, la un moment dat, un mod curent de operare – este o soluție pentru a afla adevărul și a începe procesul de repunere a justiției în cadrul democratic firesc”, susține Tăriceanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.”Tocmai pentru că vrem să punem capăt ‘statului drepți’ și spectacolului cătușelor, cred cu tărie că activitatea acestei comisii trebuie să pornească de la un principiu fundamental: toți oamenii din justiție și servicii care ies public și oferă informații despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit. Sunt sigur că mulți procurori sau judecători au acționat sub presiune, nu din proprie inițiativă, iar scopul este să curățăm sistemul, nu să începem o vânătoare de oameni”, mai spune pe acest subiect liderul ALDE.

Ramona OLARU
Ramona OLARU
Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.