17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristian Pomohaci, urmărit penal pentru evaziune fiscală

Cristian Pomohaci, urmărit penal pentru evaziune fiscală

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus astăzi, 23 mai, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Cristian Dorin Pomohaci pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, Cristian Dorin Pomohaci sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată este de 684.487 de lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinţei a 11 bunuri imobile deţinute. Aceasta a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 de lei, din care 114.687 de lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 de lei contribuţia la asigurările sociale.
Totodată, procurorii au dispus în cauză instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al suspectului, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune, cât şi pentru acoperirea cheltuielilor judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS