24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Berlusconi, trimis din nou în judecată pentru corupere de minori

Italia: Berlusconi, trimis din nou în judecată pentru corupere de minori

Fostul şef al guvernului italian, magnatul Silvio Berlusconi, a fost trimis în judecată din nou miercuri, de un magistrat din Roma, pentru corupere de martori, într-un nou proces legat de scandalul ”Rubygate” şi de faimoasele sale petreceri ”exotice”, relatează Agerpres.
De această dată, Berlusconi este acuzat că i-a plătit de-a lungul anilor 157.000 euro lui Mariano Apicella, un cântăreţ din Napoli care a acompaniat cu chitara sa numeroase petreceri organizate de miliardar.
Apicella este la rândul lui trimis în faţa justiţiei pentru mărturie falsă, procesul urmând să înceapă la 23 noiembrie la Roma.
Cazul ţine de ceea ce presa italiană a numit afacerea ”Ruby-ter” (al treilea proces Ruby).
În primul proces ”Ruby”, mai cunoscut ca ”Rubygate”, după numele tinerei marocane Karima El-Mahroug, zisă Ruby, Berlusconi a fost condamnat în primă instanţă la 7 ani de închisoare pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere, fiind însă achitat definitiv de Curtea de Casaţie, în martie 2015.
Procesul ”Ruby-bis” i-a vizat pe doi apropiaţi ai lui Berlusconi, acuzaţi că i-au furnizat acestuia tinere prostituate pentru petrecerile ”bunga-bunga”. Unul din inculpaţi a fost condamnat la 4 ani şi 7 luni de închisoare, iar celălalt la 2 ani şi 10 luni.
Procesul ”Ruby-ter” se referă, la modul general, la plăţile făcute de magnat pentru a cumpăra tăcerea diferitelor persoane, tinere şi muzicieni care au participat la petreceri.
Parchetul afirmă că ”bunăvoinţa” acestor femei l-a costat pe Silvio Berlusconi 10 milioane de euro între 2011-2015, dintre care 7 milioane – în bani lichizi, cadouri, maşini, locuinţe, achitarea unor facturi şi servicii medicale – doar pentru Ruby, minoră la momentul producerii faptelor.
”Ruby-ter” se desfăşoară în instanţe din mai multe oraşe, printre care Milano, Siena, Roma şi Torino, în funcţie de locurile unde au fost făcute plăţile către martori.
Parchetul torinez a cerut miercuri, la rândul său, trimiterea în justiţie a lui Silvio Berlusconi, decizia urmând să fie anunţată la 1 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS