14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncompatibilitățile și conflictul de interese, prescrise în 3 ani

Incompatibilitățile și conflictul de interese, prescrise în 3 ani

Incompatibilitățile și conflictul de interese se vor prescrie în 3 ani de la data săvârșirii lor, pentru cei în funcții sau care au demnități publice, după ce proiectul lui Cătălin Rădulescu a fost adoptat astăzi, de Cameră, la ședința de vot final, cu 159 de voturi ”pentru” și 59 ”împotrivă”. Proiectul mai permite aleșilor locali aibă afaceri care nu au legătură cu funcția. Proiectul a trecut deja de Senat, iar Camera a fost for decizional.
De asemenea, potrivit inițiativei, care a fost amendată de Senat, „primarii, viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar artistice.

Aleşii locali menţionaţi pot exercita funcţii în domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă cu atribuţiile exercitate ca primari sau viceprimari, primar general sau viceprimar general ai municipiului Bucureşti”.

De asemenea, consilierii locali sau judeţeni pot exercita funcţii în domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă cu atribuţiile exercitate ca aleşi locali. Legea a fost votată cu 71 voturi „pentru”, 33 împotrivă și o abținere, la Senat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS