Acasă Actualitate Ministrul Turismului: Vânzarea voucherelor de vacanţă e ilegală, 27.000 lei e amenda...

Ministrul Turismului: Vânzarea voucherelor de vacanţă e ilegală, 27.000 lei e amenda maximă

-

Vânzarea voucherelor de vacanţă este ilegală, iar amenzile ajung la 27.000 lei, a anunţat miercuri ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a subliniat că autorităţile iau în calcul înlocuirea acestor tichete, de anul viitor, informează HotNews.ro, citând news.ro.

”În ceea ce priveşte faptul că ele sunt vândute pe OLX, sunt prevăzute sancţiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât şi pentru hotelieri. Sunt hotelieri care acceptă să deconteze vouchere care nu sunt la purtăror, adică nu pentru omul care a fost emis voucherul. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliţi”, ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.

Valoarea unui voucher de vacanţă este de 1.450 lei, sumă impozitată cu 10%.

El subliniază că pe voucher sunt prevăzute numele şi prenumele aparţinătorului, cât şi CNP-ul acestuia.

”Voucherele de vacanţă au fost achiziţionate şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor celor aproape 1,2 milioane de oameni care au dreptul la ele. Impozitarea voucherelor se va face cu doar 10%. Am reuşit să eliminăm o parte importantă din impozitare”, a mai spus Trif.

Autorităţile se gândesc însă să modifice acestor forme de tichete.

”Anul viitor o să fie, tot aşa, o măsură de stimulare a mediului de afaceri în domeniul turismului. În Legea salarizării sunt prevăzute acordarea unor sume, dar să vii cu dovada că ai cheltuit acea sumă într-o unitate de cazare sau pentru nişte pachete de servicii în România. E de discutat până anul viitor, poate să mai sufere modificări şi să vedem un pic cum o să funcţioneze această etapă, dacă o să fie un succes, cu siguranţă o să continue, dacă nu, o să o îmbunătăţim astfel încât să ajungem la parametri optimi”, a mai spus oficialul.

ȘTIRI VIDEO GdS