16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeteorolog: Vom avea un weekend de vară, foarte cald. Unde vor apărea fenomenele de instabilitate

Meteorolog: Vom avea un weekend de vară, foarte cald. Unde vor apărea fenomenele de instabilitate

Sfârşitul de săptămână va fi unul deosebit de cald, cu temperaturi care vor depăşi cu 10 grade media perioadei. Potrivit meteorologilor, va fi un weekend de vară, informeaza Mediafax.

„Pe pacursul zilei de sâmbătă, vremea se menţine deosebit de caldă în toate zonele ţării, iar maximele vor fi cuprinse între 26 şi 32 de grade, valori care sunt cu până la 10 grade mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Temperaturile minime din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Păduraru, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit meteorologului, weekendul va fi unul de vară. Duminică, sub aspect termic, va exista o uşoară răcorire, dar temperaturile maxime se vor menţine în general între 24 şi 30 de grade, cele mai ridicate valori fiind în sudul ţării.

„Putem spune că avem un weekend de vară, mai ales că se vor semnala şi fenomene de instabilitate. Duminică, cu precădere în zonele montane şi sub montane, şi local îndeosebi în partea de vest a teritoriului, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, condiţii de grindină, şi cantităţi de apă mai însemnate”, a mai declarat reprezentantul ANM.

De asemenea, potrivit sursei citate, săptămâna viitoare valorile termice vor continua să scadă, dar se vor menţine peste cele normale din această perioadă, iar în primele zile ale săptămânii vor fi menifestări de instabilitate în mai toate zonele ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS