Acasă Actualitate Nicuşor Constantinescu, condamnat la 8 ani de închisoare într-un dosar cu prejudiciu...

Nicuşor Constantinescu, condamnat la 8 ani de închisoare într-un dosar cu prejudiciu de opt milioane de euro

-

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat, vineri, la 8 ani de închisoare cu executare într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste 8 milioane de euro. Decizia nu este definitivă.
Decizia a fost dată vineri de Tribunalul Constanţa, ca primă instanţă, şi poate fi atacată cu apel.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată, respectiv la câte doi ani de închisoare pentru trei infracţiunii de conflict de interese. Contopind pedepsele, magistraţii au dispus condamnarea acestuia la opt ani de închisoare cu executare şi cinci ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, între care şi acelea de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Instanţa de judecată a dispus şi condamnarea lui Cristian Zgabercea, fost consilier al lui Nicuşor Constantinescu la data comiterii faptelor. Acesta a fost condamnat, tot cu executare, la patru ani ţi opt luni de închisoare şi cinci ani pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi Carmen Florentina Oproiu – pe atunci director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJ Constanţa, şi Marcel Brâncoveanu Părău – la data comiterii faptelor reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, la trei, respectiv doi ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere.

ȘTIRI VIDEO GdS

Încep probele la cald în Craiova

Termo Craiova a anunțat că, din 17 octombrie, încep probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la...

Adolescentă, reţinută după ce a agresat o tânără

O adolescentă, de 19 ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice a fost reținută luni.

Un pedofil britanic, ucis în închisoare. A violat zeci de copii

Un pedofil britanic, care avea de executat 22 de condamnări concomitente pentru abuzul a 22 de copii în Malaezia, a fost înjunghiat mortal într-o închisoare din Anglia