17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate4 mai, ziua internaţională a pompierilor

4 mai, ziua internaţională a pompierilor

Ziua internaţională a pompierilor (International Firefighters’ Day – IFFD) este sărbătorită, anual, în a 4-a zi a lunii mai.
Patronul spiritual al luptătorilor cu flăcările este Sfântul Florian, prăznuit în calendarul romano-catolic, la această dată, ziua martiriului său în anul 304 d. Chr.
Ziua pompierilor a fost instituită în 1999, ca răspuns la propunerile transmise prin e-mail din întreaga lume, după moartea a cinci pompieri în circumstanţe tragice într-un incendiu produs în Australia.
Una dintre cele mai importante simboluri ale Zilei Internaţionale a Pompierilor este panglica roşie şi albastră. Aceasta panglică are exact cinci centimetri lungime şi un centimetru lăţime, cu două culori separate, unite în partea de sus. J.J. Edmonson a ales roşu şi albastru deoarece roşu semnifică elementul de foc în timp ce albastru ar reprezenta elementul de apă. O coincidenţă, roşu şi albastru sunt, de asemenea, culorile recunoscute la nivel mondial pentru a semnifica serviciile de urgenţă. Panglica este tradiţional purtată pe reverul hainelor, dar nu se limitează doar la acest loc. Unele persoane îl aplică pe luneta sau oglinda maşinii, pe pălării, la ferestre sau chiar le atârnă de copaci în peluza din fata casei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS