16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii învață Minecraft pentru Educație, în beneficiul elevilor

Profesorii învață Minecraft pentru Educație, în beneficiul elevilor

Fundația EOS, în parteneriat cu Microsoft România a încheiat prima sesiune de instruire a profesorilor de specialitate, în proiectul Informatica 365, din cadrul programului de filantropie Microsoft YouthSpark. Participanții au învățat să joace Minecraft, ediția pentru educație, parțial antrenați de câțiva elevi de gimnaziu, scrie Curierul National.
‘Minecraft este un univers paralel, cu care elevii noștri interacționează relaxați, un univers virtual pe care, adult fiind, l-am perceput inițial ca inaccesibil. Jocul m-a scos din zona de confort. Vreau să învăț jocul, ca să învăț cum se construiește o lume virtuală de la zero. Vreau să aprofundez latura educativă, să pot ulterior să îmi ajut elevii să-și formeze competențele necesare societății cunoașterii.’, spune Radu Tăbîrcă, inspector școlar pentru informatică, în județul Dâmbovița, profesor totodată la Liceul Ion Heliade Rădulescu, Târgoviște.
Dincolo de interesul stârnit pentru jocul pe calculator, profesorii au învățat cum să facă programarea accesibilă si atractivă pentru începători.
‘Programarea nu este atractivă în sine dacă nu poți vedea efectele în lumea reală. Microsoft MakeCode este un mediu integrat de dezvoltare bazat pe paradigma de învățare contrucționistă cu blocuri de cod.Cu ajutorul MakeCode elevii se pot concentra pe însușirea conceptelor din programare fără să fie distrași de elementele de sintaxă.’, spune Marius Milla, Microsoft Global Training Partner.
Sesiunea de instruire s-a desfășurat la Sibiu între 28-30 Aprilie. Cei peste 80 de profesori participanți urmează să deruleze cursuri Minecraft pentru Educație, pentru colegii din județe care predau Informatică și TIC la clasele V-VIII, încurajându-i să colaboreze interdisciplinar cu alți colegi. În fiecare județ vor fi instruite cel puțin 2 grupe de câte 25 de profesori. Au prioritate profesorii din mediul rural, cu expunere limitată la astfel de programe de formare.
‘Avem deja conturată o comunitate de profesori care vor colabora la elaborarea unui manual, accesibil tuturor profesorilor interesați de implementarea programului. Manualul va fi publicat pe www.informatica365.ro, a declarat Gabi Barna, directoarea Fundației EOS.
Sesiunea de instruire de la Sibiu s-a derulat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS