6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Spalatoriile auto, verificate de Politie si ITM

Olt: Spalatoriile auto, verificate de Politie si ITM

In aceasta minivacanta, politistii olteni au continuat sa actioneze pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite. Astfel, la data de 30 aprilie 2018,  politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt, sprijiniti de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca Olt, au acționat pe raza municipiului Slatina, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite de societățile comerciale, care au ca obiect de activitate “spălătorie auto”, potrivit unui comunicat al IPJ Olt.
In urma verificărilor efectuate, politistii au identificat, la una dintre firmele de profil, trei persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de munca.
O societate comerciala a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 60.000 de lei, in conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003- Codul Muncii.
In cadrul aceleasi actiuni, s-a constatat faptul ca doua societati comerciale nu emiteau bonuri de casa clienților. In urma neregulilor constatate, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Ca măsura complementara s-a dispus confiscarea sumei de 212 lei.
In aceeasi zi, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si-au continuat activitatile acționand pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite in domeniul comercializării produselor agroalimentare și protejării mărcilor și indicațiilor geografice.
Alte amenzi de 25.000 de lei, in total
Cu aceasta ocazie, ofiterii si agentii de politie au aplicat 6 sancțiuni contravenționale in valoare totala de 25.000 lei pentru incalcarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
De asemenea, in conformitate cu prevederile Legii nr.84/ 1998 privind marcile si indicatiile geografice, politistii au întocmit un dosar penal, intrucat un agent economic din Slatina, a fost depistat in timp ce  comercializa articole vestimentare susceptibile a fi contrafacute.
 Marfa respectiva, in valoare de 1.500 de lei,  a fost indisponibilizata in vederea stabilirii prejudiciului creat titularului mărcii respective.
Politistii vor continua sa actioneze pentru siguranta cetatenilor.
Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS