10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste la Kabul, după ce un convoi al NATO a accidentat mortal un copil

Proteste la Kabul, după ce un convoi al NATO a accidentat mortal un copil

Un convoi al NATO din Afganistan a lovit accidental un copil care a murit ulterior la spital, a anunţat duminică misiunea alianţei, Resolute Support, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Copilul a fost dus la spital după ce forţele NATO i-au acordat primul ajutor, a precizat în comunicat purtătorul de cuvânt al misiunii, Martin O’Donnell. Accidentul s-a produs în apropiere de sediul misiunii Resolute Support de la Kabul.

Hashmatullah Stanakzay, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, a confirmat pentru dpa moartea copilului, menţionând că incidentul a generat proteste furioase în zonă şi că poliţia afgană a tras focuri de avertisment în aer pentru a dispersa mulţimea. El a adăugat că protestatarii au rămas în zona accidentului, dar situaţia este sub control.

Accidentele în care sunt implicate forţele NATO din Afganistan şi civili afgani sunt rare. În mai 2006, un accident produs tot la Kabul în care un civil afgan a murit şi alţi şase au fost răniţi a fost urmat de câteva ore de revolte şi confruntări locale cu poliţia.

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS