20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Proteste la Kabul, după ce un convoi al NATO a accidentat mortal...

Proteste la Kabul, după ce un convoi al NATO a accidentat mortal un copil

-

Un convoi al NATO din Afganistan a lovit accidental un copil care a murit ulterior la spital, a anunţat duminică misiunea alianţei, Resolute Support, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Copilul a fost dus la spital după ce forţele NATO i-au acordat primul ajutor, a precizat în comunicat purtătorul de cuvânt al misiunii, Martin O’Donnell. Accidentul s-a produs în apropiere de sediul misiunii Resolute Support de la Kabul.

Hashmatullah Stanakzay, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, a confirmat pentru dpa moartea copilului, menţionând că incidentul a generat proteste furioase în zonă şi că poliţia afgană a tras focuri de avertisment în aer pentru a dispersa mulţimea. El a adăugat că protestatarii au rămas în zona accidentului, dar situaţia este sub control.

Accidentele în care sunt implicate forţele NATO din Afganistan şi civili afgani sunt rare. În mai 2006, un accident produs tot la Kabul în care un civil afgan a murit şi alţi şase au fost răniţi a fost urmat de câteva ore de revolte şi confruntări locale cu poliţia.

AGERPRES

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.