22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Transport cu puieţi de păr infestaţi, returnat ţării de provenienţă

Transport cu puieţi de păr infestaţi, returnat ţării de provenienţă

-

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a returnat un transport de 1.600 de bucăţi de material săditor pomicol specia păr (pyrus communis), cu provenienţă din Republica Moldova, care trebuiau să ajungă în Bulgaria, arată un comunicat transmis miercuri de MADR, informează Mediafax.

„Măsura a fost luată ca urmare a identificării organismului dăunător de carantină Pear decline mycoplasm (declinul părului). Intercepţia a fost făcută, în intervalul 13-14 aprilie 2018, conform Ordinului ministrului nr. 582 din 13 iulie 2007 privind stabilirea unei proceduri pentru notificarea intercepţiei unui transport de marfă sau a unui organism dăunător din ţări terţe şi care prezintă risc fitosanitar iminent”, precizează ministerul.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, plantele de „pyrus communis” destinate plantării – conform Hotărârii Guvernului nr.563/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 136/2000 privind măsurile de protecţie împotriva introducerii şi răspândirii organismelor de carantină dăunătoare plantelor sau produselor vegetale în România – sunt reglementate pentru controlul fitosanitar la import.

„România are obligativitatea efectuării controlului fitosanitar în vederea respectării prevederilor legale. Având în vedere că destinaţia finală a transportului era Bulgaria, iar România ar fi fost doar ţară de tranzit, nu poate fi vorba de un impact economic asupra ţării noastre”, arată comunicatul.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.