14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat de 47 de ani din Bucureşti, reţinut după ce a lovit o fetiţă pe trecerea de pietoni şi a părăsit locul accidentului

Un bărbat de 47 de ani din Bucureşti, reţinut după ce a lovit o fetiţă pe trecerea de pietoni şi a părăsit locul accidentului

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Bucureşti a fost reţinut vineri noaptea pentru vătămare corporală, părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis după ce, în urmă cu două zile, a lovit o fetiţă de 9 ani pe trecerea de pietoni, fugind apoi de la locul accidentului, au informat reprezentanţii Brigăzii Rutiere, conform Mediafax.

Potrivit sursei citate, din probatoriul administrat în cauza a rezultat presupunerea rezonabila că bărbatul, în ziua de 12 aprilie, în jurul orei 12,00, fără a poseda permis de conducere, a lovit cu autoturismul la volanul căruia se afla, o fetiţă de 9 ani, angajată în traversare pe trecerea de pietoni, după care a fugit de la locul accidentului.

Minora, rănita grav, a fost transportată de urgenţă la spital, diagnosticul fiind de fractură de gambă şi contuzie toraco-abdominală.

Aceeaşi sursă afirmă că, timp de 24 de ore, zeci de poliţişti ai Brigăzii Rutiere, dar şi din alte structuri ale Poliţiei Capitalei, au acţionat strict pentru identificarea şi depistarea conducătorului auto. În pofida faptului că numărul de înmatriculare al autoturismului a fost aflat în scurt timp de la accident, identificarea persoanei care îl deţine a fost cu mult îngreunată de faptul că vehiculul a fost vândut şi revândut de aproximativ 10 ori, fără ca proprietarii să îl înscrie, transferul succesiv de proprietate fiind consemnat în documente de mână. Mai mult de atât, parte din cei care au achiziţionat acest autoturism la un moment dat, nu domiciliază în Bucureşti, ci în diverse judeţe, scrie Mediafax.

„Ieri (vineri – n.r.), în jurul.prânzului, în urma unui complex de activităţi investigative, autoturismul a fost depistat pe o stradă din sectorul 2. S-a efectuat cercetarea autovehiculului, timp în care alte echipe de poliţişti continuau verificările în vederea depistării persoanei care l-a condus. În acest mod a fost identificat bărbatul de 47 de ani, care a fost condus la audieri şi ulterior reţinut”, au mai precizat reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

În cursul zilei, acesta va fi prezentat magistraţilor cu propuneri legale.

În prezent, fetiţa este în afara pericolului şi se află la domiciliu, dar pentru o perioadă va rămâne imobilizată din cauza traumatismelor suferite.

Potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere, fetiţa a fost lovită pe o trecere de pietoni de pe strada Luică din Capitală, diagnosticul fiind de fractură de gambă şi contuzie toraco-abdominală.

Din primele cercetări a rezultat că şoferul autoturismului nu ar fi acordat prioritate de trecere pietonului, a precizat sursa citată. AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS