Acasă Actualitate BREAKING: Consiliul NATO se va reuni de urgenţă/ Anunţul NATO după ATACUL...

BREAKING: Consiliul NATO se va reuni de urgenţă/ Anunţul NATO după ATACUL din Siria lansat de cele trei mari puteri

Consiliul Alianţei Nord-Atlantice se va reuni sâmbătă la sediul NATO din Bruxelles pentru a discuta despre atacul efectuat de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva regimului de la Damasc şi despre cele mai recente evoluţii ale situaţiei din Siria, se arată într-un comunicat al NATO.

La întrunire vor participa ambasadorii statelor membre NATO, dar şi Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei, scrie Mediafax.

”Va fi o întâlnire a Consiliului Nord-Atlantic în această după-amiază. Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite vor informa aliaţii despre acţiunile luate în Siria”, a precizat un oficial NATO.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat anterior că sprijină acţiunile militare efectuate de Statele Unite, Mare Britanie şi Franţa împotriva unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale regimului din Siria, se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei de securitate.

NATO a condamnat în mod constant utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria drept o încălcare clară a normelor şi acordurilor internaţionale. Folosirea de arme chimice este inacceptabilă, şi cei responsabili trebuie traşi la răspundere” , a declarat Stoltenberg.

Oficialul NATO a mai adăugat că atacurile forţelor americane, britanice şi franceze vor „reduce capacitatea regimului de a mai ataca poporul sirian cu arme chimice”.

O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (04.00, ora României), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc. Anunţul bombardamentului a venit de la preşedintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad. Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară, scrie Mediafax.

A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.
Exit mobile version