14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateROBOR la trei luni a coborât joi la 2,07%

ROBOR la trei luni a coborât joi la 2,07%

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a coborât joi pe piaţa interbancară la nivelul de 2,07%, de la 2,09% cât era miercuri, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR), informează Agerpres.
În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la nivelul înregistrat miercuri de 2,42%. O situaţie similară este şi în cazul ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, indicele fiind situat la 2,48%.
Doar indicele ROBOR la 12 luni a crescut joi la 2,53%, de la 2,52%, nivel înregistrat miercuri.
Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut indicatorul era la 0,87%. Cea mai mare valoare a acestui indicator a fost înregistrată în luna octombrie a anului 2014, respectiv 2,20%.
Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS