7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest spontan la Spitalul Fundeni din cauza reducerii sporurilor. Protest și la Spitalul Judeţean Tulcea

Protest spontan la Spitalul Fundeni din cauza reducerii sporurilor. Protest și la Spitalul Judeţean Tulcea

Câteva zeci de angajaţi ai Institutului pentru Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu din cadrul Spitalului Fundeni din Capitală au întrerupt joi lucrul şi au ieşit în curtea unităţii medicale, într-un protest spontan, anunță HotNews.ro, citând News.ro. Angajații din sistemul sanitar urmează să primească, pe 15 aprilie, primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. Medici și asistenți medicali consultați de HotNews.ro susțin că veniturile lor nete urmează să scadă.

Medicii şi cadrele medicale de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare au ieşit joi în curtea unităţii medicale, protestând faţă de regulamentul de sporuri. Ei au coli A4 pe care scrie „protest spontan” şi nu scandează.

Marţi, câteva zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală şi medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi au protestat în curtea spitalelor.

Protest spontan și la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea

Peste 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea au protestat, de asemenea, joi dimineaţa, în curtea unităţii, exprimându-şi nemulţumirea faţă de prevederile legislative în urma cărora le-au fost reduse sporurile.

Protestatarii s-au adunat în curtea SJU începând cu ora 8,00, au fluierat şi au prezentat afişe cu mesaje precum ‘Sănătatea valorează mai mult de 30%’.

Unii angajaţi sunt nemulţumiţi din cauză că salariul a scăzut cu 700 de lei, ca urmare a sporurilor reduse, şi au susţinut că discrepanţa dintre lefurile angajaţilor este foarte mare. ‘La asistenţa medicală contribuie toată lumea, de la cel de la vârful măturii până la cel din vârful acului’, a precizat Popescu.

Reprezentanţii protestatarilor s-au întâlnit cu cei ai conducerii SJU, cărora le-au prezentat nemulţumirile. O nouă întâlnire între reprezentanţii protestatarilor şi autorităţi va avea loc în jurul orei 13:30, la Consiliul Judeţean.

Protestul spontan de la SJU s-a încheiat în jurul orei 10,00, potrivit participanţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS