Criza din Siria, subiect de discuții la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a exprimat profunda îngrijorare a României cu privire la evoluțiile recente din Siria, la întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, informează realitatea.net.
”Klaus Iohannis a exprimat profunda îngrijorare a României cu privire la evoluțiile recente din Siria, condamnând ferm utilizarea armelor chimice în conflict, care nu este justificată de niciun considerent. Președintele României a arătat totodată că aceste evoluții, în ciuda condamnărilor și reacțiilor internaționale față de utilizările anterioare ale armelor chimice în Siria, indică faptul că nu au fost trase, din păcate, concluziile care se impuneau”, anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale, după întâlnirea lui Iohannis cu ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian.
”Ministrul de externe francez a prezentat poziția fermă a Franței, pentru care utilizarea armelor chimice în Siria reprezintă o „linie roșie” și un element de preocupare pentru întreaga comunitate internaţională”, mai precizează comunicatul.
Ministrul de externe Teodor Meleșcanu exprimase la rândul său, anterior, o poziție similară.
După ce peste 40 de oameni au murit, sâmbăta trecută, în urma unui presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc, Donald Trump a condamnat atacul „atroce” comis asupra unor „civili nevinovaţi” şi a spus că va lua o decizie cu privire la paşii de urmat în următoarele 24 – 48 de ore.
Miercuri, Donald Trump a lansat un avertisment fără precedent la adresa Rusiei, sugerând că atacul asupra regimului de la Damasc va începe în curând.