6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei turişti dispăruţi de şase zile în Munţii Făgăraş, căutaţi de salvamontişti. În zonă este pericol mare de avalanşe

Trei turişti dispăruţi de şase zile în Munţii Făgăraş, căutaţi de salvamontişti. În zonă este pericol mare de avalanşe

Trei turişti din Iaşi dispăruţi de şase zile în Munţii Făgăraş sunt căutaţi de salvamontişti care intervin cu un elicopter, în zonă fiind un pericol mare de avalanşe, informează Mediafax.
Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat că cele trei persoane din Iaşi sunt dispărute de o săptămână. Căutările au început abia de Paşti, după ce familia unuia dintre ei a cerut ajutor deoarece nu a mai putut lua legătura cu turiştii.
Cornoiu a declarat că familiile turiştilor nu au anunţat mai devreme dispariţia acestora deoarece obişnuiau să plece pe perioade mai lungi şi reveneau fără probleme.
Turiştii dispăruţi sunt căutaţi cu elicopterul, întrucât salvamontiştii nu pot interveni altfel din cauza pericolului mare de avalanşe.
”Salvamontiştii au observat din elicopter avalanşe scurte în Munţii Făgăraş şi nu îşi dau seama unde să trimită echipajele”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS