21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de resort, de Ziua Mondiala a Sanatatii: Intreaga populatie trebuie sa aiba acces la servicii medicale

Ministrul de resort, de Ziua Mondiala a Sanatatii: Intreaga populatie trebuie sa aiba acces la servicii medicale

Ministrul Sorina Pintea a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, subliniind că, „indiferent de statutul economic sau social, de vârstă sau de rezidenţă, întreaga populaţie trebuie să aibă asigurat accesul la servicii medicale”, transmite AGERPRES.

„Sub sloganul ‘Sănătate pentru toţi’, Ziua Mondială a Sănătăţii din acest an evidenţiază importanţa accesului tuturor la servicii esenţiale de sănătate. Indiferent de statutul economic sau social, de vârstă sau de rezidenţă, întreaga populaţie trebuie să aibă asigurat accesul la servicii medicale. Numai împreună cu toţii – pacienţi, cadre medicale, autorităţi sanitare, autorităţi locale – vom putea avea grijă de sănătatea noastră”, afirmă ministrul Sorina Pintea, în mesaj.

Ea le mulţumeşte, cu acest prilej, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi celorlalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare şi care fac posibilă funcţionarea acestora.

„Acum, când noi sărbătorim, ei au grijă de sănătatea noastră. Respect munca depusă de dumneavoastră şi, la fel ca atunci când am condus un spital, şi în calitate de ministru al Sănătăţii vă sunt alături. Pacienţilor le transmit să fie încrezători în cadrele noastre medicale şi în eforturile depuse de noi pentru asigurarea accesului la servicii de sănătate şi medicamente. Şi pentru că Sărbătoarea Pascală este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, vă urez tuturor sănătate, linişte şi speranţă”, încheie ministrul Sănătăţii mesajul său, mai transmite AGERPRES.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS