8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatuia lui Eminescu, de veghe în faţa blocului

Statuia lui Eminescu, de veghe în faţa blocului

Statuia îl întruchipează pe Mihai Eminescu (FOTO: Claudiu Tudor)

O statuie a lui Mihai Eminescu veghează în faţa unui bloc situat pe bulevardul Dacia, în apropiere de sensul giratoriu de la Consul. Pentru cine trece prin zona respectivă şi nu îi ştie povestea, statuia provoacă amuzament şi chiar confuzie, pentru că oamenii nu ştiu cum a ajuns bustul marelui poet în faţa unui bloc.
Bustul lui Mihai Eminescu, considerat de mulţi cea mai importantă voce poetică din literatura română, a fost aşezat, cu zeci de ani în urmă, în faţa blocului U6, scara 2, de pe bulevardul Dacia. Un locatar foarte iscusit din blocul respectiv a realizat statuia şi s-a gândit să o pună în grădina din faţa blocului pentru ca toţi vecinii, dar şi oamenii care vizitează zona să se poată bucura de ea. Bărbatul care a construit statuia cu multă pricepere s-a stins din viaţă, însă lucrarea lui îi bucură şi acum pe cei care locuiesc în blocul respectiv. De asemenea, oricine are drum prin faţa imobilului cu pricina este atras de bustului lui Eminescu. „E făcută de foarte mulţi ani. A construit-o chiar vecinul care locuia la etajul doi, sub apartamentul meu. Însă, din păcate, nu mai trăieşte acum. E foarte plăcut să vedem această statuie în faţa blocului, mai ales că este vorba despre Mihai Eminescu. A fost construită foarte bine şi înfrumuseţează grădina. În plus, ea este un punct de reper pentru multă lume care vrea să ajungă la blocul nostru“, a spus o femeie care locuieşte în imobilul respectiv.
Mărturie că oamenii îndrăgesc statuia stă faptul că ea nu a fost vandalizată, ci are doar urme de degradare din cauza deceniilor trecute de când a fost montată. În plus, grădina în care se află aceasta este foarte bine îngrijită, iar în jurul statuii se află trandafiri şi narcise, ce vor înflori în curând. Oamenii care au ocazia să vadă statuia şi nu au idee cum a ajuns să fie pusă în faţa blocului, se amuză. „Nu ştiu cine ar fi putut să o aducă aici. Oricum, nu e o ideea rea, însă e puţin ciudat că se află în faţa blocului. Ştiu că statuile, de obicei, se pun în locuri mai de interes, mai importante“, a declarat un bărbat care trecea prin zonă. Nici preşedinta Asociaţiei de Proprietari nr. 24 Brazda lui Novac, Violeta Dumitru, nu ştie cine a amplasat statuia în faţa imobilului U6. „Este de foarte mulţi ani acolo. Eu locuiesc în zonă de prin anii `80 şi am găsit-o acolo, dacă îmi amintesc bine. În schimb, nu ştiu cine a adus-o. Am văzut că este destul de îngrijită“, a declarat aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS