16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanța supremă a sesizat Curtea Constituţională cu privire la una dintre legile justiției, adoptată din nou de Parlament în această săptămână

Instanța supremă a sesizat Curtea Constituţională cu privire la una dintre legile justiției, adoptată din nou de Parlament în această săptămână

Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea de modificare şi completare a Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. „Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, legal constituite, prin Hotărârea nr.1 din 29 martie 2018, au sesizat Curtea Constituţională asupra aspectelor de neconstituţionalitate cuprinse în Legea de modificare şi completare a Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, a anunţat vineri instanța supremă, potrivit HotNews.ro, care citează News.ro.

Joi, 29 martie 2018, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au constituit în Secţii Unite, conform dispoziţiilor art.25 lit. c) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la exercitarea controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, asupra Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Şedinţa Secţiilor Unite a fost convocată la cererea Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, transmisă prin adresa nr.105/C/29.03.2018, în temeiul art.27 alin.(1) teza a III-a din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Și parlamentarii PNL și USR au depus, joi, noi sesizări la Curtea Constituțională privind cele trei legi ale Justiției, adoptate luni de Parlament, modificate după decizii de neconstituționalitate. PNL și USR au aratăt că au constatat 37 de motive de neconstituționalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS