22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi se stinge lumina timp de o oră în 180 de ţări, inclusiv în România

Astăzi se stinge lumina timp de o oră în 180 de ţări, inclusiv în România

Oameni din peste 7.000 de oraşe, din 180 de ţări, inclusiv România, vor stinge simbolic lumina în această seară, de la 20.30, timp de o oră, pentru a marca Ora Pământului(Earth Hour), cea mai mare mişcare de mediu voluntară din toate timpurile. Lumina va fi stinsă, între 20.30 şi 21.30, la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Casa Poporului şi în zeci de instituţii din ţară, precum şi la ambasadele româneşti, notează Mediafax.

În 2018, în România, 25 de oraşe – Adjud, Arad, Aiud, Bacău, Braşov, Brăila, Bistriţa, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Făgăraş, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Moineşti, Oradea, Oneşti, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roman, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan – au anunţat organizarea unor activităţi cu ocazia Earth Hour, potrivit site-ului ora-pamantului.ro. Astfel, sâmbătă, în toată ţara vor avea loc mai multe evenimente şi activităţi organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber şi nu numai, lista acestora fiind actualizată constant pe ora-pamantului.ro şi pe pagina de Facebook WWF Romania.

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema schimbărilor climatice provocate de dioxidul de carbon emis în atmosferă. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

În România, Earth Hour se sărbătoreşte din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid de nouă oraşe la prima ediţie, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în iniţiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga ţară şi un eveniment popular în viaţa comunităţilor mici şi mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS