Acasă Actualitate Calendarul cu sfinți, astăzi 17 martie 2018

Calendarul cu sfinți, astăzi 17 martie 2018

-

Astăzi, biserica ortodoxă îl sărbătorește pe sfântul Alexie. Acesta a fost singurul copil al dregatorului Eufimian. Cu cât înainta în viață, cu atât creștea în sufletul lui și dorința nemurii și a vieții veșnice. Toate bunatățile pamântești i se păreau lucruri de nimic.

Eufimian l-a cununat pe Alexie cu o fecioară incuviințată, dar împotriva voinței tânărului. De aceea, chiar din seara nuntții, Alexie a părăsit în taină nu doar legătura pe care nu a dorit-o, ci și casa părinților săi. A fugit la biserica din Edesa, unde a stat 18 ani, îmbracat sărăcăcios și hrănindu-se din mila celor care veneau la biserică. Când s-a facut cunoscut celorlalți că este un om al lui Dumnezeu, el s-a înspăimântat de lauda oamenilor ca de o primejdie de moarte, și în taină a plecat spre Tarsul Ciliciei. Însă, corabia cu care caălătorea a naufragiat, a fost luata de vânturi și purtata pe ape până la Roma, locul nasșterii sale. Sfântul Alexie a văzut în această întâmplare mâna lui Dumnezeu, și astfel a hotărât să meargă la casa tatălui său și acolo, sub chip de străin, să-și petreacă în continuare cu pocăință cealaltă vreme a vieții sale. Ajuns în casa părinților, nemaifiind cunoscut de nimeni, a fost luat în derâdere și batjocorit de servitori.

Când i s-a apropiat sfârșitul, el a alcătuit o scrisoare, a strâns-o în maână, și întinzandu-se, și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu în ziua de 17 martie.

 

 

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.