24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMEN: 97.021 de cereri au fost depuse în prima săptămână din calendarul de înscriere în învăţământul primar

MEN: 97.021 de cereri au fost depuse în prima săptămână din calendarul de înscriere în învăţământul primar

Un număr de 97.021 de cereri au fost depuse în prima săptămână din calendarul de înscriere în învăţământul primar, potrivit unui centralizator al  Ministerului Educaţiei Naţionale, informează Agerpres.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 după prima săptămână (8-15 martie) din calendarul aprobat. Astfel, potrivit datelor înregistrate în sistem, în intervalul menţionat anterior au fost completate şi depuse, la nivel naţional, 97.021 de cereri. Dintre acestea, 84.697 de cereri (87,3%) vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 12.324 de cereri (12,7%), copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018)”, se arată într-un comunicat de presă al MEN.

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv.

Cererea-tip poate fi completată atât la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, cât şi online, în interiorul calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cererile-tip completate online trebuie în mod obligatoriu validate în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8,00 – 18,00 (luni-vineri).

În data de 30 martie vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, lista copiilor înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situaţia copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă este programată în perioada 12 – 18 aprilie, rezultatele urmând a fi afişate în data de 23 aprilie.

Între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS