29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele executiv al PSD va fi votat în Congresul PSD de sâmbătă, 10 martie

Preşedintele executiv al PSD va fi votat în Congresul PSD de sâmbătă, 10 martie

Comitetul Executiv al PSD a decis ca la Congresul din 10 martie să fie supus votului postul de preşedintele executiv al partidului, postul de secretar general şi posturile de vicepreşedinţi, informează Mediafax.
„S-a luat decizia privind organizarea de alegeri pentru preşedinte executiv, secretar general, pentru ca acest post să fie ales de Congres, şi vicepreşedinţii”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx al PSD, de luni.
Liderul PSD a mai anunţat că la Congresul din data de 10 martie, începând cu ora 11.00, se vor vota modificările legate de Biroul Politic Naţional, dar şi reprezentativitatea, adică 8 vicepreşedinţi femei şi 8 bărbaţi.
„De asemenea, s-a adoptat eliminarea interdicţiei pentru preşedinţii de organizaţii care vor să canideze pentru o funcţie în Biroul permanent naţional”, a mai spus Liviu Dragnea.
El a precizat că în cadrul congresului nu va fi dat un vot de reconfirmare pentru el.
”I-am întrebat pe colegii mei şi a fost părerea generală că nu e nevoie de asta pentru că, pe de o parte, au fost rezoluţii de susţinere din toate organizaţii şi colegii mei au spus că toate organizaţiile au spus că nu e nevoie de asta”, a arătat Dragnea.
Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, înainte de şedinţa PSD, că intenţionează să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului, dar a acuzat modificarea statutului partidului, care va duce la mărirea numărului de funcţii de vicepreşedinte alocate femeilor, dar şi o limitare a candidaturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS