24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă două decese cauzate de rujeolă. Bilanţul a urcat la 40

Încă două decese cauzate de rujeolă. Bilanţul a urcat la 40

Numarul deceselor provocate de rujeola a ajuns la 40, anunta vineri Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), varsta victimelor fiind cuprinsa intre trei saptamani si 39 de ani, iar mai mult de trei sferturi dintre acestea sunt copii cu varsta pana in trei ani. Niciunul dintre cei decedati nu era vaccinat, iar cele mai multe cazuri, 9, sunt inregistrate in Timis.
Potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, 33 dintre cei decedati erau copii cu varste intre trei saptamani si 3 ani: un copil de 3 ani, trei de 2 ani, zece copii de un an, restul fiind cu varste sub un an.
Dintre cei peste 3 ani, varstele victimelor sunt: 9 ani, 14 ani, 15 ani, 17 ani, 27 de ani, 29 de ani, 39 de ani.
Mai mult de jumatate dintre victime, respectiv 23, aveau conditii preexistente, cele mai numeroase fiind cazurile de anemie si malnutritie, dar existand si un caz cu sindrom Down, cazuri de pneumonii sau rinichi polichistic.
Pe judete, cazurile sunt distribuite astfel: 9 in jud. Timis, 6 in jud. Arad, 7 in jud. Dolj, 3 in jud. Caras Severin, 2 in jud. Bacau, 2 in jud. Neamt, 1 in jud. Bihor, 1 in jud. Brasov, 1 in jud. Calarasi, 1 in jud. Cluj, 1 in jud. Ialomita, 1 in jud. Satu Mare, 1 in jud. Suceava, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Galati, 1 in jud. Mures si 1 in Bucuresti.
In saptamana 26 februarie – 2 martie au fost raportate inca 123 de cazuri nou confirmate in 10 judete si in municipiul Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS