6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea torţionarului Vişinescu de întrerupere a executării pedepsei, respinsă de instanţă

Cererea torţionarului Vişinescu de întrerupere a executării pedepsei, respinsă de instanţă

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins, joi, ca neintemeiata, cererea de intrerupere a executarii pedepsei, din motive medicale, formulata de tortionarul Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, care executa o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru crime impotriva umanitatii, informează Agerpres. Decizia nu este definitiva.

Hotararea instantei vine dupa ce INML a recomandat, dupa ce a fost efectuata o expertiza medico-legala, ca Visinescu sa ramana internat pe toata durata detentiei. Acesta se afla in prezent la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Pe 10 februarie 2017, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat Alexandru Visinescu a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 20 de ani de inchisoare pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii in legatura cu abuzurile exercitate asupra detinutilor politici.

Tot atunci, instanta a dispus degradarea militara a lui Alexandru Visinescu, acesta avand de platit, in solidar cu Ministerul Finantelor Publice, Ministerul de Interne si ANP, despagubiri de 300.000 euro catre trei parti civile, urmasi ai detinutilor inchisi la Ramnicu Sarat: Nicoleta Eremia – 50.000 euro, Elena Iacob – 100.000 euro si Anca Cernea – 150.000 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS