Sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a ajuns la capacitate maximă, iar în curând nu va mai funcţiona dacă autorităţile nu găsesc rapid o soluţie, a avertizat fostul ministru de Finante,  Ionuţ Mişa, actualmente, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, potrivit Money.ro.

„Informatizarea va rezolva multe probleme, însă în acest moment avem probleme de capacitate de stocare şi de server, pentru că am ajuns la limită, la 99% din capacitate. Dacă nu vom găsi o soluţie foarte curând, vor exista blo­caje“, a spus Mişa, prezent la o conferinţă de taxe organizată de PwC România, scrie ZF. Informatia a fost preluata de Money.ro.

El a mai precizat că, în prezent, specialiştii din Ministerul de Finanţe lucrează la un proiect împreună cu cei ai Ministerului Comunicaţiilor pentru o consolidare a bazelor de date, pentru că şi în acest sector există mari probleme la nivelul ANAF.

„ANAF are 272 de baze de date distincte, iar la nivelul persoanelor fizice trebuie să intri în 3 baze de date diferite pentru a afla o informaţie. În plus, sunt limbaje de programare diferite, va trebui să aducem informaţiile pe noi servere capabile să prelucreze atât informaţia actuală, cât şi cea viitoare, dar să le şi proceseze“, a mai spus Ionuţ Mişa.

Ramona OLARU
Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”