7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 2.000 de demonstraţi au protestat împotriva Conferinţei de Securitate de la Munchen

Aproape 2.000 de demonstraţi au protestat împotriva Conferinţei de Securitate de la Munchen

Aproximativ 2.000 de demonstraţi au protestat, duminică, în Germania, împotriva Conferinţei de Securitate de la Munchen, cu sloganuri precum ‘Fără război’, ‘Aboliţi NATO’ şi ‘În război nu există învingători’, relatează dpa, citată de Agerpres.

După ce s-au adunat în Piaţa Karlsplatz din capitala Bavariei, demonstraţii au mărşăluit pe zona pietonală spre Piaţa Marienplatz, nu departe de locul unde s-a desfăşurat ultima zi a Conferinţei de Securitate. Conform poliţiei, de la o număr iniţial de 1.000 de persoane, protestul a ajuns la circa 2.200 de demonstraţi. Nu au existat incidente grave, 500 de poliţişti fiind mobilizaţi pentru protest.

Mai mulţi kurzi s-au alăturat protestului, pentru a denunţa incursiunea militară a Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei. „Fără arme germane pentru maşinaţiunile lui Erdogan” a fost unul din sloganuri, făcând referire la folosirea de către forţele turce a tancurilor germane Leopard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS