Acasă Actualitate SUA: Autorul atacului armat din Florida, inculpat pentru crimă cu premeditare după...

SUA: Autorul atacului armat din Florida, inculpat pentru crimă cu premeditare după ce a ucis 17 profesori și elevi

-

Nikolas Cruz, autorul atacului armat care a făcut 17 morţi într-un liceu din sud-estul Floridei, a fost inculpat joi pentru crimă cu premeditare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Dat afară de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, sud-estul Statelor Unite, din motive disciplinare, Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a intrat miercuri seara în instituţia şcolară înarmat cu o puşcă semiautomată AR-15 şi mai multe cartuşe, omorând 17 elevi şi profesori şi rănind alţi 15.

Poliţia locală l-a arestat mai târziu în localitatea învecinată Coral Springs.

Cruz era cunoscut în liceu ca fiind un elev cu probleme, potrivit mai multor mărturii adunate de media locale.

”A avut probleme când a ameninţat elevi anul trecut şi cred că i s-a spus să părăsească acest campus”, a declarat pentru cotidianul Miami Herald Jim Gard, un profesor de matematică al cărui elev a fost.

Potrivit profesorului, conducerea liceului a avertizat ca elevul să nu fie acceptat în campus dacă poartă vreun rucsac, tocmai din cauza acestor ameninţări.

Atacul armat de la liceul Marjory Stoneman Douglas este cel mai mare masacru petrecut într-o şcoală din SUA după cel de la Sandy Hook, din decembrie 2012, soldat cu moartea a 20 de copii de 6-7 ani şi a şase adulţi.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.