Acasă Actualitate Republica Moldova participă la o serie de exerciţii militare în România

Republica Moldova participă la o serie de exerciţii militare în România

(Foto: tribuna.ro)

Un contingent de militari ai armatei Republicii Moldova va participa, în perioada 11-17 februarie, la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 18.1”, organizat la Centrul de Instruire Babadag din România, informează Mediafax. Contingentul, constituit din 60 de ofiţeri, subofiţeri, sergenţi şi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul şi Batalionul 22 de menţinere a păcii din Chişinău, se va antrena împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina şi SUA.

Totodată, la exerciţiul „Platinum Eagle”, Republica Moldova vor participa cu 12 unităţi de tehnică de tip HMMWV (vehicule militare 4×4 Humvee) şi echipament militar.

Preşedintele moldovean Igor Dodon a declarat că participarea ţării sale la astfel de manevre militare este „nepotrivită”, susţinând că doreşte să menţină neutralitatea Republicii Moldova la nivel internaţional.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version