13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac aerian în Siria, după doborârea unui avion de luptă israelian

Atac aerian în Siria, după doborârea unui avion de luptă israelian

Bateriile anti-aeriene siriene au doborât astăzi un avion de luptă israelian, informează HotNews.ro. Incidentul vine după ce Israelul a interceptat o dronă iraniană lansată din Siria și a lovit o țintă iraniană. După doborârea avionului său, armata israeliană a declanșat o serie de raiduri in Siria, lovind zone de lângă capitala Damasc și din provincia Homs. “12 ținte, inclusiv trei baterii de apărare anti-aeriană și patru instalații iraniene care sunt parte a prezenței militare a Iranului in Siria au fost atacate”, se spune într-un comunicat al armatei din Israel.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului afirmă că Israelul a lovit în zone aflate la sud-vest de capitala Damasc şi în estul provinciei Homs timp de mai multe ore după răsărit. O serie de raiduri a vizat poziţii aparţinând guvernului sirian şi aliaţilor săi din centrul Siriei, în zona bazei aeriene T4, dar şi obiective din deşertul Homs.

Acesta este unul dintre cele mai grave incidente în care sunt implicate Israelul, Iranul și Siria de când a început războiul civil sirian, cu șapte ani în urmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS