17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRonald Koeman, noul selecţioner al naţionalei Olandei

Ronald Koeman, noul selecţioner al naţionalei Olandei

Ronald Koeman a fost numit marţi selecţioner al naţionalei de fotbal a Olandei, semnând un contract pe 4 ani, el urmând să se afle pe banca tehnică şi la Cupa Mondială din 2022, a anunţat Federaţia olandeză, citată de Agerpres.

În vârstă de 54 de ani, fostul internaţional al ”portocalei mecanice” este al şaptelea selecţioner în ultimii 8 ani, el succedându-i în funcţie lui Dick Advocaat, care nu a reuşit să califice reprezentativa Olandei la Cupa Mondială 2018.

Koeman şi-a început cariera de antrenor principal la Vitesse Arnhem, în 2000, după ce a fost adjunctul lui Guus Hiddinck la selecţionată, apoi al lui Louis van Gaal la FC Barcelona. El a antrenat apoi echipele Ajax Amsterdam, Benfica, PSV Eindhoven, Valencia, Feyenoord, Southampton şi Everton, despărţindu-se de clubul din Liverpool în luna octombrie, când a fost demis.

Ca jucător, Ronald Koeman a făcut parte din echipa Olandei care a câştigat EURO 1988, alături de alte două vedete ale fotbalului batav, Marco van Basten şi Ruud Gullit.

El preia o selecţionată care traversează o perioadă dificilă, după ce a ratat două calificări consecutive, la EURO 2016 şi Cupa Mondială 2018.

Olanda a fost repartizată în Liga Naţiunilor în aceeaşi grupă cu Franţa şi Germania, campioana mondială en titre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS