5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 4 milioane de lei

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 4 milioane de lei

În această dimineață, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române efectuează 8 percheziții în municipiul București și pun în aplicare 13 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la comiterea acesteia, în domeniul prestări servicii.

Polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Poliția Sectorului 6 – Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 8 percheziții domiciliare, în municipiul București și pun în aplicare 13 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la comiterea acesteia, în domeniul prestări servicii.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2016, persoanele bănuite ar fi creat şi implementat un mecanism infracțional, prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, prin evidenţierea în documentele contabile şi în declarațiile legale a unor achiziții.
Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de 4 milioane de lei, urmând a se dispune măsuri asigurătorii, în vederea recuperării acestuia.

Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Poliției Sectorului 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS