16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertismentul lui Juncker: Dacă legile Justitiei rămân aşa cum au fost votate de Parlament, discuţiile despre MCV şi aderarea la Schengen se vor pune în alţi termeni

Avertismentul lui Juncker: Dacă legile Justitiei rămân aşa cum au fost votate de Parlament, discuţiile despre MCV şi aderarea la Schengen se vor pune în alţi termeni

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a avertizat miercuri ca „daca legile Justitiei din Romania raman asa cum au fost votate de Parlament, discutiile despre MCV si aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni”. Potrivit HotNews.ro, Juncker a mai spus intr-o conferinta de presa comuna la Bruxelles cu presedintele Klaus Iohannis ca „nu vom accepta ca Romania sa faca pasi inapoi in privinta statului de drept”.

Juncker s-a referit si la acuzatia adusa saptamana trecuta de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, care au spus ca seful Comisiei Europene ar fi fost dezinformat in legatura cu legile Justitiei: „Am luat cunostinta ca am fost dezinformat, dar vreau sa va spun ca sunt bine informat in ce priveste deciziile legate de statul de drept”, a spus Juncker.

Klaus Iohannis a spus, la randul sau, ca „independenta justitiei e intangibila. Ma voi implica total si voi face tot, absolut tot ce poate face un presedinte pentru a pastra lucrurile asa”. Presedintele a mai spus ca problema trebuie rezolvata acasa si s-a declarat optimist: „Cred ca avem o problema majora cu legile justitiei si cu Codurile. Insa aceasta problema trebuie sa o rezolvam in Romania. Solutia e la noi si de aceea am insistat sa avem solutii legislative care satisfac si nevoile sistemului de acasa si criteriile general valabile, valorile europene”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS