14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Poliţiştii din Olt, captură de aproape o tonă de peşte

Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Poliţiştii din Olt, captură de aproape o tonă de peşte

1,5 tone de pește fără documente legale, 60 de plase și unelte de pescuit și o ambarcațiune, bunuri folosite la braconat, au fost ridicate de polițiști, în urma acțiunilor desfășurate, în ultimele două săptamâni, pentru protejarea fondului piscicol. 

Polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului piscicol şi au fost organizate aproape 500 de acțiuni și controale, pe parcursul cărora au fost verificate 462 de societăți comerciale, amenajări piscicole, piețe și târguri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 38 de infracțiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 20 de persoane.  Față de 3 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

De asemenea, polițiștii au aplicat 780 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 300.000 de lei și au confiscat 1.442 de kilograme de pește proaspăt și aproape 1 kg. de icre, fără documente legale de proveniență.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 45 plase de pescuit tip setci monofilament, 12 plase de pescuit tip setci din fir textil, 3 alte unelte de pescuit și o ambarcațiune.

Poliţiştii de ordine publică din Olt au depistat în trafic un bărbat, de 58 de ani, din Oltenița, județul Călărași, care transporta cu o autoutilitară, pe raza comunei Dobroteasa, județul Olt, 837 de kilograme de peşte proaspăt (caras, fitofag, roșioară, albitură, șalău și știucă), pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată la o societate de profil, din Slatina, în vederea valorificării, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS