22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Japoniei merge la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, în ciuda zvonurilor de boicot

Premierul Japoniei merge la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, în ciuda zvonurilor de boicot

Primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, a afirmat că intenţionează să meargă la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, punând astfel capăt zvonurilor de boicot din cauza unui diferend istoric privind „femeile de reconfortare”, acele sclave sexuale ale armatei imperiale nipone, informează Agerpres.
Istoricii estimează că în aproximativ 200.000 de femei, în principal coreene, dar şi chinezoaice, indoneziene şi alte naţionalităţi din ţări asiatice au fost înrolate cu forţa în bordelurile armatei imperiale nipone.
„Mi-ar plăcea să asist la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang pentru a încuraja sportivii japonezi”, a declarat premierul Abe într-un interviu acordat miercuri pentru cotidianul conservator Sankei Shimbu.
„Jocurile Olimpice sunt o celebrare a păcii şi a sportului, iar Japonia va găzdui Olimpiada de la Tokyo-2020”, a mai spus primul ministru, făcând referire la Olimpiada de vară care va avea loc peste doi ani în capitala Japoniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS