Deputatul nemtean Ioan Munteanu, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, a anuntat marti, intr-un comunicat citat şi de HotNews, ca si-a depus demisia din functia de parlamentar, invocand „probleme de sanatate”.

„Astazi, 23 ianuarie 2018, mi-am depus demisia din functia de deputat in Parlamentul Romaniei. Din pacate, din cauza unor probleme de sanatate, a trebuit sa iau aceasta decizie care nu a fost usor de luat. Consider ca in cei 13 ani in care i-am reprezentat pe locuitorii din judetul Neamt am reusit sa imi indeplinesc cu bine responsabilitatile pe care le-am avut ca parlamentar. Doresc sa le multumesc tuturor celor care mi-au acordat votul si increderea lor de-a lungul acestor ani”, afirma deputatul nemtean, in comunicatul mentionat.

El adauga ca in acest moment nu poate oferi mai multe detalii despre decizia sa.

In mai 2017, DNA a demarat actiunea penala fata de Ioan Muntean si l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile, acesta fiind acuzat ca a luat 400.000 de euro pentru a interveni la o companie de stat, cu scopul ca aceasta sa-si plateasca datoriile catre o firma privata.