5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţistul acuzat de pedofilie, decorat în 2012 de Băsescu cu ordinul "Barbăţie şi Credinţă"

Poliţistul acuzat de pedofilie, decorat în 2012 de Băsescu cu ordinul „Barbăţie şi Credinţă”

Eugen Stan, politistul arestat pentru mai multe fapte de agresiune sexuala asupra minorilor, a fost decorat in 2012, de catre presedintele Romaniei, cu ordinul „Barbatie si Credinta”, pentru participarea la deszapezire, potrivit presedintelui Federatiei Nationale a Politistilor SED LEX, Florin Vilnei, potrivit HotNews.ro.
Fostul presedinte Traian Basescu, cel care a semnat in 2012 decretul de decorare a politistului arestat pentru pedofilie, Eugen Stan, cu ordinul „Barbatie si Credinta”, a spus ca un presedinte nu cere niciodata dosare, listele venind de la minister.
„Niciodata un presedinte nu cere dosare. Vin liste de la ministere pentru decoratii. Sunt pur si simplu niste liste. Ati gasit vinovatul acum… presedintele Romaniei”, a declarat pentru Mediafax Traian Basescu.
Stan a fost decorat in aceeasi zi si pe aceeasi lista cu actualul sef al Politiei Romane, Bogdan Despescu, spune, pe pagina ei de Facebook, jurnalista Sorina Matei.
„Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului de Interne de la acea vreme/ Ioan Rus, a trecut prin filtrul IGPR/Petre Tobă şi s-a petrecut chiar la două luni după instalarea Guvernului Ponta 1- al USL, respectiv în luna iulie a anului 2012, decretul fiind semnat de preşedintele din acea perioadă şi contrasemnat de premierul de la acea vreme, Victor Ponta”, scrie Sorina Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS