Premierul Mihai Tudose a anunţat la debutul şedintei de Guvern că i-a dat şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, o săptămâna pentru a-i prezenta un raport despre masurile luate în scandalul poliţistului pedofil, informează HotNews.ro. Tudose a amânat astfel decizia de demitere a lui Despescu, cerută ieri de ministrul de Interne, Carmen Dan. Tudose a mai spus că a aflat „pe surse” că interimarul propus de Carmen Dan nu ar fi vrut să preia postul lui Despescu.

Declaratia lui Mihai Tudose:

„Am avut azi o discutie cu chestorul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul. Am inteles pe surse ca noua propunere (Catalin Ionita, nominalizat de ministrul Carmen Dan ieri – n.red.) si-a declinat intentia de a prelua functia. L-am rugat pe Bogdan Despescu ca intr-o saptamana sa prezinte masurile pentru remedierea situatiei. Autorul a fost prins in 2 zile. Are o saptamana sa-mi prezinte raportul”.

Ministrul Carmen Dan ii solicitase ieri premierului, intr-o declaratie de presa, sa il demita pe seful Inspectoratului General al Politiei Romane pentru modul in care a gestionat scandalul politistului pedofil. Carmen Dan i-a cerut si sefului Sectiei Omoruri din Politia Romana, Radu Gavris, sa demisioneze.