12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițistul acuzat de pedofilie, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă

Polițistul acuzat de pedofilie, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă

Eugen Stan, polițistul acuzat de pedofilie, va fi prezentat astăzi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul a fost reținut deocamdată doar pentru că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală. Au apărut însă noi detalii șocante despre polițistul suspectat că a agresat sexual doi copii într-un lift din Drumul Taberei. Potrivit unor surse judiciare, el a fost scăpat în trecut de o acuzație mai gravă: ar fi violat o fetiță de șapte ani pe care a racolat-o de la poarta școlii. Avocatul polițistului pedofil a declarat luni seara după audieri că bărbatul și-a recunoscut faptele săvârșite în 2012 și în urmă cu câteva zile. Există și alte suspiciuni asemănătoare, care sunt puse în faza de cercetare, până când se vor găsi probe și pentru aceste fapte.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut şefului Poliţiei Române să răspundă, până miercuri, cât de serioase şi de riguroase au fost testările psihologice în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră bănuit de pedofilie, ce calificative profesionale a primit acesta în ultimii ani şi cum a fost posibil ca din 1990 să nu fie observat comportamentul lui.

„Ministrul Afacerilor Interne apreciază absolut necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, la toate nivelele, iar acest lucru se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem. Sistemul este vechi, insuficient organizat şi prost gestionat în multe domenii. Este nevoie de o reformă adevărată şi vom vedea dacă această reformă va putea fi făcxută cu aceleaşi persoane care au condus acest sistem în ultimii ani. Ministrul de interne a decis ca până se va termina această diagnoză de sistem, toţi acei şefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preş ar trebui să facă un pas înapoi”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
„Cât de serioase şi riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent şi când a fost ultima testare psihologică a acestuia. Cum a fost posibil ca nimeni, atâţia ani, să nu sesizeze problemele acestui agent. Ce calificatife profesionale a obţinut poliţistul în ultimii ani. Ce propuneri are Poliţia Română pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de cazuri”, sunt întrebările la care Carmen Dan aşteaptă răspuns până miercuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS