17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIniţiativă-protest în nord-vestul Bulgariei, unde se strâng semnături pentru independenţa sau unirea cu România

Iniţiativă-protest în nord-vestul Bulgariei, unde se strâng semnături pentru independenţa sau unirea cu România

Locuitori din nord-vestul Bulgariei aduna semnaturi pentru o declaratie privind separarea regiunilor Vidin, Vratsa si Montana de restul tarii, transmite televiziunea bulgara NOVA, citata de novinite.com. Ei spun ca vor fie autonomie, fie sa se uneasca cu Romania, informează HotNews.ro.
Organizatorul protestului si initiatorul strangerii de semnaturi, Boris Kamenov, a spus pentru Nova TV ca unul dintre motivele initiativei este salvarea regiunii de coruptia din Bulgaria. Intrebat de ce nord-vestul Bulgariei ar vrea sa devina parte a Romaniei, Kamenov a spus ca in sistemul judiciar si lupta anticoruptie sunt mai eficiente la nord de Dunare.
Alt separatist a declarat ca un motiv ar fi lipsa locurilor de munca: „Suntem din Kozlodui, Plovdiv si alte orase si nu e nimic de munca acolo”.
Initiatorul acestei miscari de independenta a adaugat ca numai dupa ce regiunea isi va obtine independenta se va adresa Romaniei cu propunerea de a se uni cu ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS